Get Adobe Flash player
You need Flash Player 8 and allow javascript to see this content.

Unik nordisk-baltisk delegation reser till Kina

Elva företag från Estland, Finland och Sverige reser i mitten av mars till Kina på en delegationsresa tillsammans med officiella delegater från varje land. Resan leds av landshövding Elisabeth Nilsson. Syftet med resan är att visa upp det unika samarbetet mellan de tre länderna och att träffa kinesiska företagare och myndigheter, etablera kontakt med investerare och knyta affärskontakter.

Resan sker inom ramen för EU-projektet BENCH, som leds av Länsstyrelsen Östergötland. De regioner som deltar är Östergötland i Sverige, Päijät-Häme och Uusima i Finland samt Estland.

BENCH, Benificial Business Relations between the Central Baltic Region and China. BENCH är ett pilotprojekt som har som mål att utveckla och testa arbetsmetoder till nytta för små och medelstora företag som vill inleda affärsrelationer med Kina.

– Antalet invånare i våra regioner är inte fler än vad som ryms i en förort till Shanghai, men vi har ändå byggt upp mycket kunnande i projektet som kan ha betydelse för affärsrelationer mellan våra länder, säger landshövding Elisabeth Nilsson. Jag är övertygad om att BENCH-projektet kan bli vägledande för fler lyckade samarbeten av den här typen.« Tillbaka

Arkivet

Omvärlden

Ny teknik - Energi
FN: Här är elektroniken värsta miljöboven

Nya detaljer om hemliga grafen-lampan

Miljö-utveckling.se
Bäst på miljöledning i staten

Miljösatsningar i budgeten möter både ris och ros

IDG Miljöaktuellt
Va-nämnden allt närmare avveckling

Se grundvattnet på ny karta